Basisschool Nijkerkerveen

Op zoek naar een basisschool voor uw kind in de buurt van Nijkerkerveen? ‘t Blokhuus is een neutrale school wat ligt in Hoevelaken, naast Nijkerkerveen. De school ligt in een rustige omgeving met veel groen aan de Frans Tromplaan. t’ Blokhuus is creëert een veilig klimaat voor de kinderen waar iedereen zichzelf kan zijn.

Wij hanteren een neutrale grondslag

Op onze basisschool in de buurt van Nijkerkerveen hanteren wij een neutrale grondslag en gaan wij niet uit van een bepaalde godsdienst of levensbeschouwing. Iedereen is bij ons welkom. Ons doel is om de kinderen die bij ons les volgen zo goed mogelijk voor te bereiden op de maatschappij zoals die nu is en zoals die in de toekomst eruit gaat zien. Dit willen wij bereiken door de kinderen te leren geloven in zichzelf. Zoals de onderwijspedagoog uit de 19e eeuw genaamd Jan Ligthart al aangaf, zijn kinderen die dit kunnen namelijk het meest gelukkig.

Een basisschool met een heldere structuur

Binnen onze basisschool in de buurt van Nijkerkerveen vinden we het van essentiële waarde om helderheid en structuur in onze lessen te integreren. Deze helderheid is nodig om kinderen tot leren te laten komen. Wij communiceren daarom op en direct gebaseerd op ieders eigen normen en waarden. Binnen onze school heerst rust orde en structuur. Hierdoor hebben de kinderen het overzicht en weten ze wat er verwacht wordt van ze. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ze hun eigen verantwoordelijkheid (leren) nemen.

Basisschool met neutrale grondslag

Wij werken met korte lijnen

Samen bereik je een stuk meer dan wanneer je alles alleen doet. Daarom werken wij met korte lijnen binnen de pedagogische driehoek die bestaat uit ouders/verzorgers, de leerling en de leerkracht. Wij betrekken de ouders bij veel processen omdat wij dit erg belangrijk vinden. Door met andere groepen samen te werken ontwikkelen kinderen hun metacognitieve vaardigheden. Daarom nodigen wij professionals intern en extern actief uit om te komen kijken en feedback te geven op ons onderwijs.

Meer informatie nodig?

Kijk gerust verder rond op onze website waar alle informatie over onze basisschool in Hoevelaken te vinden is. Kunt u de informatie niet vinden of staat de specifieke informatie die u zoekt er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.