Basisschool Hoevelaken

‘t Blokhuus is een basisschool in Hoevelaken met een neutrale grondslag. Onze school bevindt zich aan de Frans Tromplaan, wat een groene en rustige wijk in Hoevelaken is. Ideaal dus voor een basisschool. Op dit moment hebben we ongeveer 225 leerlingen bij ons op school. Bent u op zoek naar een veilige basisschool voor uw kind waar onderwijs op maat wordt gegeven? Bekijk dan onze website en kom erachter of onze basisschool past bij uw kind.

Een basisschool in Hoevelaken met neutrale grondslag

Onze basisschool in Hoevelaken is een school met neutrale grondslag. Dit houdt in dat wij niet uitgaan van een godsdienst of levensbeschouwing. Ieder kind is daarom welkom bij ons om ons onderwijs te volgen. De invulling van ons onderwijs wordt bepaald door kerndoelen die zijn opgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Wij leveren kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan de kinderen. Dit doen wij door ze de nodige kennis en vaardigheden aan te leren, maar tegelijkertijd ook de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. De focus ligt bij ons dus niet alleen op de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. 

De kinderen bij ons op de basisschool leren in een betekenisvolle situatie, wij bevorderen de 21e-eeuwse vaardigheden die nodig zijn in het dagelijks leven zoals:

  • Leren samenwerken
  • Creatief denken
  • Probleemoplossend denken

Een veilig klimaat voor de kinderen

Bij onze basisschool in Hoevelaken gaan we uit van gelijkwaardigheid van alle levensbeschouwelijke en maatschappelijke stromingen. Door het respect wat we hebben voor elkaar en elkaars ideeën, creëren we een veilig klimaat voor kinderen waar zij kunnen zijn wie ze willen zijn. Zowel de kinderen als de ouders/verzorgers voelen zich bij ons gehoord en daar zijn we trots op. Hoe we met elkaar omgaan is duidelijk afgesproken. Indien de regels niet worden nageleefd wordt die persoon daar op aangesproken.

Judo op school

Kinderen krijgen bij onze basisschool in Hoevelaken schooljudo in de eerste periode van het schooljaar. Dit doen wij al sinds 2017 en duurt in totaal 6 weken. Deze lessen vertegenwoordigen zeven waarden, namelijk:

  • Samenwerken
  • Vertrouwen
  • Zelfbeheersing
  • Weerbaarheid
  • Respect 
  • Discipline
  • Plezier
Bewegingsonderwijs judo 01

Ons anti-pestprotocol

Wij vinden het belangrijk dat kinderen met een fijn gevoel naar school gaan. Om die reden hebben wij een anti-pestprotocol. Dit houdt in dat we veel aandacht besteden aan het voorkomen van pestgedrag. Mocht pesten zich toch voordoen dan weten we bij t’ Blokhuus hoe we daarop moeten reageren zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt. De samenwerking tussen het kind, de ouders/verzorgers en de leerkracht is hierbij van essentieel belang.

Meer informatie nodig?

Kijk gerust verder rond op onze website waar alle informatie over onze basisschool in Hoevelaken te vinden is. Kunt u de informatie niet vinden of staat de specifieke informatie die u zoekt er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.